1. Zone sau intervale de timp ce pot fi periculoase!
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să manifeste o atenţie sporită în timpul deplasărilor în Republica Filipine şi să evite călătoriile în provincia Mindanao şi în Arhipelagul Sulu, din cauza existenţei pericolului unor acţiuni teroriste care pot avea loc în aceste zone (răpiri de persoaneşi atacuri împotriva civililor, atât pe drumurile publice cât şi în mijloacele de transport în comun şi în zonele comerciale).
În Manila, autorităţile locale au mărit nivelul de alertă teroristă.
Trebuie avut în vedere faptul că autorităţile locale au o capacitate limitată de a acţiona în cazul catastrofelor naturale sau atentatelor teroriste.
Peste douăzeci de cicloane tropicale sunt înregistrate în fiecare an manifestându-se prin ploi abundente, alunecări de teren şi inundaţii masive.
Pentru perioada iulie-noiembrie, când este sezonul taifunurilor, MAE recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă şi să respecte cu stricteţe sfaturile autorităţilor locale, precum şi accesarea paginii web cu privire la situaţia taifunurilor: www.typhoon2000.ph.
Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Filipine, sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, pot accesa periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).
Cetăţenii români care se deplasează în Republica Filipine în această perioadă sunt sfătuiţi să evite călătoriile în zonele Cebu, Iloilo, Leyte, Samar, Eastern Samar, Northern Samar, Antique, Negros Occidental, Palawan (Coron), Aklan, Capiz, Mindoro (Calapan și Baco), deoarece aceste zone au fost profund afectate de taifunul Haiyan (Yolanda). În aceste regiuni sistemele de transport, aeroporturi, porturi (feriboturi), comunicaţii, aprovizionarea cu apă și alimente sunt major afectate.
Menţinerea ordinii de către armată și poliţie se desfășoară cu mare dificultate în această perioadă.
MAE recomandă tuturor cetăţenilor români care se deplasează în Republica Filipine să manifeste prudenţă sporită şi să consulte site-urile de specialitate înainte de efectuarea călătoriei.
2. Contactarea autorităţilor române
Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Filipine sau se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Republica Filipine şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.
3. Alte recomandări
Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!Cetăţenii români care se află în Republica Filipine sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:
- Să evite deplasările cu ferry-boat-uri sau alte ambarcaţiuni.
- Să evite utilizarea mijloacelor de transport în comun, iar atunci când utilizaţi serviciile de taximetrie nu călătoriţi singur şi nu lăsaţi bagajele sau obiectele personale nesupravegheate.
- Să evite locurile aglomerate şi să nu se implice în demonstraţii de stradă, care pot degenera în violenţe.
- Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil.
Informaţiile prezentate în această secţiune au numai
caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru
eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător
trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt
prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de
protecţie necesare.
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe
Publicat de:Irina M.C.
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe
Publicat de:Irina M.C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu