Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 3 august 2013

GRUPĂRI INFRACŢIONALE, DESTRUCTURATE

Destructurarea grupărilor infracţionale reprezintă o prioritate a Poliţiei Române. În primele 6 luni ale anului 2013, structurile de investigaţii criminale şi cele de combatere a criminalităţii organizate au destructurat 249 de grupări infracţionale.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în toate judeţele ţării au fost organizate numeroase acţiuni cu angrenarea unor importante forţe, pentru depistarea celor care încalcă legea şi pun
în pericol siguranţa cetăţenilor.

Astfel, în primul semestru al anului 2013, structurile de investigaţii criminale au destructurat 110 grupări infracţionale care comiteau infracţiuni stradale cu moduri de operare deosebite, formate din 521 de persoane. În urma cercetării acestora, 174 de persoane au fost arestate.

Genurile de infracţiuni pentru care au fost în atenţie membrii grupărilor sunt:
- 50% infracţiuni cu violenţă;
- 30% şantaj, taxă de protecţie, cămătărie;
- 10% ultraje contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;
-10% prostituţie/proxenetism.

În urma activităţilor desfăşurate, infracţiunile stradale au scăzut cu 14,01%.
Au scăzut infracţiunile de omor în stradă cu 25%, cele de tâlhărie comise pe stradă au scăzut cu 26,77%, iar infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice au scăzut cu 14,83%.

În perioada analizată la nivelul Poliţiei Române, structurile de combatere a criminalităţii organizate au acţionat pentru stoparea activităţii infracţionale a grupărilor organizate, prin valorificarea informaţiilor şi derularea a 776 de acţiuni operative sub supravegherea D.I.I.C.O.T., dintre care 311 au fost intervenţii de amploare. În cadrul acestor acţiuni au fost efectuate 2.826 percheziţii domiciliare.

Astfel, au destructurat 156 de grupări, cu 1467 de persoane dintre care 752 de persoane au fost arestate.

Au fost destructurate 33 de grupări pe linia combaterii traficului de persoane, formate din 197 de persoane, dintre care 127 au fost arestate, 45 grupări pe linia combaterii finanţării terorismului şi spălării banilor, formate din 557 de persoane, dintre care 236 au fost arestate, 23 grupări pe linia combaterii criminalităţii informatice, formate din 259 de persoane, dintre care 134 au fost arestate şi 55 grupări pe linia combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, formate din 454 de persoane, dintre care 255 au fost arestate.

În urma acţiunilor desfăşurate în semestrul I 2013, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., ori în acţiunile proprii de urmărire penală, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au ridicat în vederea confiscării: 962.840 euro, 31.997 dolari SUA, 23,81 kg. aur, 1.446 milioane lei - numerar proveniţi din operaţiuni ilicite şi 174 cărţi de credit false.

De asemenea, au ridicat în vederea confiscării 251,99 kg. droguri (dintre care 84,02 kg. droguri de mare risc şi 167,92 kg. droguri de risc) şi 24.421 comprimate, în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro.


 Sursa: IGPR

Publicat de Jasmyna.M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu