Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 24 februarie 2022

ANCOM a adoptat planul de actiuni pentru anul 2022

 
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a adoptat planul sau de actiuni pentru anul 2022. „Crearea unui cadru legal adaptat nevoilor actuale, care sa sustina dezvoltarea sectorului telecom si protejarea utilizatorilor, este obiectivul principal al ANCOM pentru anul acesta. Transpunerea cat mai rapida a Codului European al Comunicatiilor Electronice in legislatia nationala ne va permite revizuirea si actualizarea reglementarilor nationale in vigoare, astfel incat sa beneficiem cu totii de avantajele si oportunitatile oferite de un cadru unic european, in acord cu evolutia rapida din acest domeniu”, a declarat Vlad Stefan STOICA, presedintele ANCOM.


Acte normative si decizii privind utilizatorii finali 

In anul 2022, Autoritatea va modifica decizia privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta si cea pentru stabilirea unor masuri adresate utilizatorilor finali cu dizabilitati.

De asemenea, in vederea cresterii gradului de informare si, totodata, pentru informarea corecta a utilizatorilor finali de catre operatorii de comunicatii electronice, aspecte importante prevazute in noul cod al comunicatiilor, ANCOM va elabora noi prevederi legislative.

Gestionarea spectrului de frecvente

Pentru continuarea procesului de acordare de drepturi de utilizare a spectrului radio, ANCOM va adopta decizia privind organizarea procedurii de selectie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil in benzile de frecvente de 700 MHz, 1500 MHz si 3400-3800 MHz pentru furnizarea de retele publice si servicii de comunicatii electronice de banda larga, precum si alte masuri necesare, in conditiile prevazute de legislatia primara revizuita.

Aceasta actiune, corelata cu revizuirea cuantumului tarifului de utilizare a spectrului, precum si cu revizuirea unor decizii din domeniul administrarii spectrului radio, va permite desfasurarea propriu-zisa a procedurii de selectie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecventelor.

Legea regimului infrastructurii nr. 159/2016

Procesul multianual de implementare a Legii Infrastructurii continua si in 2022. In acest an, Autoritatea va organiza o noua sectiune, pe pagina proprie de internet, care va contine informatii despre standardele relevante pentru proiectarea, instalarea, operarea si mentenanta retelelor publice de comunicatii electronice si a infrastructurilor fizice asociate acestora.

Stabilirea masurilor minime de securitate a retelelor si serviciilor de comunicatii

Ca urmare a modificarilor aparute la nivelul legislatiei primare, a evolutiei tehnologice si a contextului national si european, Autoritatea va actualiza decizia privind stabilirea masurilor minime de securitate ce trebuie luate de catre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice sau de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si raportarea incidentelor cu impact semnificativ asupra furnizarii retelelor si serviciilor de comunicatii electronice.

Reglementari privind serviciile de comunicatii electronice

In ceea ce priveste reglementarile in acest sector, in 2022, Autoritatea va actualiza regimul de autorizare generala privind furnizarea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice, decizia privind colectarea datelor statistice si va revizui piata de gros corespunzatoare serviciilor de acces la puncte fixe de calitate superioara.

Reglementari privind serviciile postale

Actualizarea regimului de autorizare generala privind furnizarea serviciilor postale si realizarea unui studiu privind implementarea serviciilor de tip self-service pentru livrarea trimiterilor postale sunt printre principalele proiecte care vizeaza sectorul serviciilor postale.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu