Pentru a celebra Centenarul Universităţii Politehnica Timişoara, care se sărbătoreşte în data de 11 noiembrie 2020, o serie de muzicieni de calibru din formaţii care au făcut istorie în domeniul muzicii, toţi absolvenţi ai UPT, se reunesc pentru a forma o super-formaţie ce va susţine un concert dedicat aniversării celor 100 de ani de la înfiinţarea celei mai vechi instituţii de învăţământ superior din Timişoara.
O primă întâlnire a membrilor super-formaţiei cu conducerea Universităţii Politehnica Timişoara şi cu jurnaliştii a avut loc luni, 5 octombrie 2020, la Rectoratul UPT, ocazie cu care a fost prezentat proiectul, coordonat de realizatorul muzical Bogdan Puriş, şi el absolvent al UPT. În esenţă acesta presupune pregătirea şi interpretarea pe scenă a 13 hituri celebre ale grupurilor în care au cântat membrii formaţiei, plus o piesă nouă dedicată Centenarului UPT. Versurile noii piese sunt compuse de un alt absolvent al Politehnicii timişorene, poetul şi scriitorul Robert Şerban.
Formaţia de bază care va susţine concertul e formată din: Mircea Baniciu - voce, chitară (Phoenix, Pasărea Colibri, Pasărea Rock); Călin Pop - voce, chitară (Celelalte Cuvinte); Tiberiu Bako - bass (Cargo, Pro Musica); Teodor Pop - claviaturi (Jazzybit); Valentin Potra - baterie (Abra, Blazzaj, Impact, Arca). În perioada 2 - 9 octombrie 2020, membrii formaţiei se află în Timişoara, pentru a realiza câteva repetiţii împreună şi pentru înregistrarea noii piese.
În cadrul întâlnirii non-formale cu conducerea UPT, membrii formaţiei au depănat câteva amintiri din perioada studenţiei la Politehnica, iar în cadrul conferinţei de presă a fost subliniată latura artistică pe care o au mulţi dintre absolvenţii instituţiei. Doar în domeniul muzical s-au afirmat mulţi absolvenţi ai Politehnicii, unii dintre aceştia dezvoltând cariere în străinătate, însă nu a fost posibilă cooptarea tuturor din cauza pandemiei de coronavirus. Dintre cei prezenţi, unii au dezvoltat cariere şi în domeniul ingineresc pe care l-au absolvit, alţii s-au dedicat doar carierei muzicale.
Concertul e programat a se desfăşura în Săptămâna Politehnicii, care se va sărbători în perioada 9 - 15 noiembrie 2020, dar, în funcţie de situaţia epidemiologică, ar putea suferi modificări.
Departament Comunicare şi Imagine
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu