Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează în India să manifeste o atenţie sporită pe întreaga perioadă a călătoriei. Este indicat ca cetăţenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh şi West Bengal, precum şi locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi şi Mumbai.
Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh şi în Insulele Andaman şi Nicobar, sunt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise şi pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur şi Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire şi pot înceta. În acest scop, depuneţi cereri pentru obţinerea acestor permise cu cel puţin trei luni în avans.Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici India nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări. În ultimii ani au fost înregistrate atentate teroriste în New Delhi, Ahmedabad, Mumbai şi Bangalore, fiind vizate locurile publice.
În regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum şi în Jammu şi Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste sau de desfăşurare a unor acţiuni ale grupărilor insurgente/separatiste. Totodată, Uttar Pradesh şi West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste.
În Darjeeling şi Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apa potabilă, închiderea magazinelor şi restricţionarea serviciilor publice în respectivele regiuni.
În New Delhi, poliţia locală a instalat puncte de control pe străzi şi în principalele puncte aglomerate din oraş care efectuează controale ale autovehiculelor.
Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării în India, este indicat ca cetăţenii români să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă!
În acest sens, este recomandat să fie accesată periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).
2. Contactarea autorităţilor române
Cetăţenii români care se deplasează în India sau care deja se află pe teritoriul acestui stat, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în New Delhi şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunii diplomatice în astfel de zone sunt reduse.
3. Alte recomandări
Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!MAE recomandă cetăţenilor români care se află în India:
- Să evite deplasările în zonele montane ale Indiei, în timpul musonului.
- Să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
- Să recurgă numai la serviciile de transport oferite de firme de taxi omologate.
- Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
- Să încuie maşinile şi să le asigure cu sisteme de alarmă.
- Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
- Pe timpul călătoriilor în India, persoanele de sex feminin trebuie să manifeste prudenţă în privinţa persoanelor cu care intră în contact, a locurilor în care se deplasează pentru a nu se expune riscului de a fi agresate fizic sau sexual.
- Persoanele de sex feminin care călătoresc în India trebuie să evite să călătorească singure în mijloace de transport public sau în taxiuri, autoricşe, în special pe timp de noapte. De asemenea, acestea trebuie să respecte obiceiurile locale, codul de îmbrăcăminte local, să evite să poarte ţinute care să atragă atenţia localnicilor (ţinute mulate) şi să evite zonele izolate, inclusiv plajele, la orice ora din zi.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările, călătoriile ce nu sunt necesare în India din cauza faptului că în ultima perioadă s-a înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri cu febra Dengue, pe întreg teritoriul acestui stat, fiind semnalate şi câteva cazuri de deces.
Cetăţenii români sunt sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie pentru a nu fi înţepaţi de ţânţari (folosirea cremelor de protecţie, îmbrăcăminte adecvată – pantaloni lungi, cămăşi cu mănecă lungă precum şi utilizarea plaselor împotriva ţânţarilor la paturi).
Febra Dengue se manifestă prin temperatură foarte ridicată, dureri de cap, dureri articulare şi hemoragii.
Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa link-ul: http://www.mcdonline.gov.in/dengueawareness.html
Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Informaţiile prezentate în această secţiune au numai
caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru
eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător
trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt
prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de
protecţie necesare.
Sursa:Ministerul Afacerilor Externe
Publicat de Irina M.C.
Sursa:Ministerul Afacerilor Externe
Publicat de Irina M.C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu