În aceste zile sunt aşteptate creşteri ale valorilor de trafic rutier pe drumurile din România ca urmare a numărului de persoane care se întorc din vacanţă, sens în care Ministerul Afacerilor Interne vă recomandă să respectaţi normele rutiere, să daţi dovadă de calm şi responsabilitate pentru a ajunge la destinaţie fără evenimente nedorite.
Ca de fiecare dată când vine vorba de drumuri lungi, cu atât mai mult în condiţii de iarnă, autovehiculul trebuie să fie echipat cu anvelopele de iarnă în stare bună şi conform standardelor legale.
De asemenea instalaţia de iluminare şi semnalizare trebuie să funcţioneze corect, la fel ca cea de frânare sau direcţia.
Este recomandat ca în maşina să se afle, pentru situaţii de urgenţă, lopată, lanţuri antiderapante, un cablu de tractare, cabluri pentru pornirea maşinii. De asemenea, reamintim că deţinerea unei truse medicale este obligatorie, prin lege.
Informarea cu privire la starea drumurilor şi condiţiile meteorologice este esenţială, pentru a evita, astfel, drumurile blocate sau zonele cu restricţii.
Sunt de evitat plecările în timpul orelor de vârf, când drumurile sunt cele mai aglomerate, iar pentru evitarea unor astfel de situaţii pot fi luate în calcul rute alternative. Trebuie luat în calcul că, în condiţii meteorologice deosebite, viteza de deplasare va fi mai mică decât cea estimată, astfel că trebuie să fiţi pregătiţi pentru situaţia în care durata deplasării creşte.
Condiţiile de iarnă necesită ajustarea comportamentului la volan, respectiv viteză redusă (mai ales pe carosabil umed, îngheţat sau acoperit cu zăpadă), distanţă considerabilă faţă de vehiculul din faţă (pentru a avea suficient timp de reacţie în caz de urgenţă), evitarea manevrelor bruşte (pentru a evita derapajele periculoase).
Aveţi în vedere faptul că, chiar dacă vă întoarceţi din vacanţă, puteţi fi obosiţi, iar aceasta este unul dintre principalii factori care duc la accidente rutiere. Dacă vă simţiţi obosiţi, amânaţi călătoria !
O atenţie deosebită trebuie acordată pietonilor şi bicicliştilor, mai puţin vizibili în condiţii meteorologice dificile, sens în care vă recomandăm să reduceţi viteza în apropierea localităţilor şi fiţi atenţi la pietonii care pot traversa neaşteptat.
Respectaţi indicaţiile agenţilor de poliţie, iar în cazul în care întâmpinaţi o situaţie de urgenţă apelaţi la numărul de urgenţă 112 !
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu