Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 4 mai 2016

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic" al judeţului Caraş-Severin recrutează candidaţi interesaţi să intre în rândurile pompierilor militari

 A început activitatea de recrutare a persoanelor interesate de admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă,
La concursul de admitere - sesiunea 2016 se scot la concurs următoarele locuri:
• Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti -  Facultatea de Pompieri : 35 de locuri (exclusiv bărbaţi), din care unul pentru tineri de etnie romă;
•  Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” Bucureşti - 1 loc Logistică,
• Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Paul Zăgănescu” – Boldeşti – 224 locuri (exclusiv bărbaţi), din care 2 pentru tineri de etnie romă;
• Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” – 4 locuri, astfel: finanţe- contabilitate – 2 locuri şi intendenţă – 2 locuri;
•  Academia Tehnică Militară – 7 locuri, astfel: ingineria autovehiculelor – 1 loc, inginerie genistică – 3 locuri, inginerie civilă – 1 loc, transmisiuni – 1 loc, calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi  securitate naţională – 1 loc;
•  Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” – 9 locuri, astfel: operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii – 2 locuri, tehnică de comunicaţii – 2 locuri, construcţii – 4 locuri, intendenţă – 1 loc.
La Facultatea de Pompieri şi la Academia Tehnică Militară durata studiilor este de 4 ani, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Paul Zăgănescu” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab Ieste de 2 ani.
În cadrul concursului de admitere – sesiunea 2016, se organizează următoarele etape:
etapa  I: recrutarea candidaţilor,
etapa a II - a: selecţia candidaţilor recrutaţi (examinare medicală şi evaluare psihologică),
etapa a III - a: contravizită medicală, verificarea aptitudinilor fizice, susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor de către candidaţii selecţionaţi.
Aceste etape sunt obligatorii, succesive şi eliminatorii.
Pentru judeţul Caraş-Severin, recrutarea candidaţilor pentru arma pompieri se realizează de către structura de resurse umane din cadrul inspectoratului nostru. Candidaţii pentru locurile de la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Paul Zăgănescu” trebuie să aibă vârsta de cel mult 27 de ani împliniţi în cursul anului 2016.
Cererile de înscriere/participare se depun de către candidaţi până la următoarele date limită:
• 27 mai 2016 – pentru instituţiile de învăţământ superior MAI şi şcolile postliceale ale MapN,
• 29 iulie 2016 – pentru şcolile postliceale ale MAI.
Modelele cererilor de înscriere/participare la concursul de admitere se găsesc la structura de resurse umane.
Dosarele de recrutare se depun la nivelul structurii de resurse umane până la următoarele date limită:
- 20.06.2016 pentru Facultatea de Pompieri, Academia Tehnică Militară şi Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”,
-  12.08.2016 pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Paul Zăgănescu”.
Înscrierea la concursul de admitere la instituţiile de învăţământ ale MAI a candidaţilor care au depus toate documentele solicitate şi au fost declaraţi “apt” psihologic şi medical în etapa de selecţie se realizează la sediile instituţiilor de învăţământ, potrivit calendarului de admitere stabilit pentru fiecare instituţie în parte.
La Facultatea de Pompieri şi la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Paul Zăgănescu” Boldeşti, proba de verificare a cunoştinţelor constă într-un test grilă la disciplinele matematică şi fizică.
Informaţii detaliate privind condiţiile, criteriile specifice de recrutare, componenţa dosarului de recrutare, precum şi informaţii privind înscrierea, etapele şi probele de concurs se pot obţine de la structura de resurse umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi de pe site-ul oficial al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.




Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu