
a) RAURI
Debitele au fost in scadere, exceptand raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Caras, Nera, Cerna, Olt mijlociu si inferior, Vedea, Arges, Barlad, Prut mijlociu si inferior unde au fost stationare, iar prin propagare s-au produs cresteri pe cursurile inferioare ale Timisului si Ialomitei.
Debitele se situeaza la valori cuprinse intre 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (intre 10-30% din normalele lunare) pe Moravita, Barzava, Caras, Nera, Cerna, unele rauri din bazinele hidrografice Somes (Salauta, Fizes), Mures (Lut, Comlod, Hasdate, Visa, Sebes, Galbena), pe Vedea si pe unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior (Hartibaciu, Cungrea Mica, Mamu, Beica).
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE ATENTIE.
b) DUNARE
Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) in intervalul 14.07 – 15.07.2013 a fost in scadere, avand valoarea de 5000 mc/s, sub media multianuala a lunii iulie (5350 mc/s).
Pe tot sectorul, aval Portile de Fier, debitele au fost in scadere.
Prognoza hidrologica pe rauri si Dunare in intervalul 15.07.2013 – 16.07.2013 ora 06
a) RAURI
Debitele vor fi stationare pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt mijlociu si inferior Vedea, Arges, Ialomita, Barlad, Prut si cele din Dobrogea. Pe celelalte rauri debitele vor fi in scadere.
Sunt posibile cresteri de debite pe unele rauri mici din nordul si centrul tarii datorita precipitatiilor sub forma de aversa prognozate.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENTIE.
b) DUNARE
Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere (4900 mc/s), sub media multianuala a lunii iulie (5350 mc/s).
Pe tot sectorul, aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu