sâmbătă, 4 ianuarie 2014

100 de alimente pentru sanatate

Piele / păr
1. Pepenele - Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
2. Iaurtul degresat - Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii.
3. Grâul - Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr şi unghii.
4. Orzul - Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.


5. Cimbrul - Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
6. Hreanul - Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute.
7. Muştarul - Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla roşie - Stimulează arderile celulare.
9. Vişinele - Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii “se luptă” să o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele - Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor.
11. Ţelina - Protejează rinichii de viruşi.
12. Varza roşie - Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia - Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
14. Ridichea neagră - Are proprietăţi de antibiotice naturale.
15. Varza murată - Detoxifică întregul organism.
16. Hrişca - În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet. E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
17. Pătrunjelul - Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.
Oase
18. Migdalele - Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
19. Spanacul - Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor.
20. Meiul - Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le stimulează creşterea.
21. Secara - Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligţlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.
22. Brânza - Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor.
Intestine / stomac
23. Tinctura de fenicul - Protejează mucoasele intestinale.
24. Păstârnacul - Stimulează digestia.
25. Mango - Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală.
26. Arpacaşul - Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.
27. Mărarul - Ameliorează indigestia..
28. Soia - Are proprietăţi anticancerigene..
29. Nucile - Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
Ficat
30. Anghinarea - Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn bolile hepatice. 
31. Sucul de ridiche - Stimulează secreţia bilei..
32. Conopida - Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activităţii ficatului.
33. Drojdia de bere - E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
34. Năsturelul (Nasturtium Officinale) - E folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului.
35. Păpădia - Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
36. Laptele - Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.
37. Menta - Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure - Degresează ficatul.
39. Carnea de vită şi de mânzat - Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate.
Creier
40. Lintea - Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa - Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire.
42. Carnea de pasăre de curte - Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
43. Fasolea - Creşte puterea de concentrare.
44. Oul - E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado - E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
46. Bananele - Conţin substanţe benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează.
47. Caisele - Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
48. Stafidele - Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.
49. Perele - Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea “de lucru” a creierului.
50. Mazărea - E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.
51. Salata verde - Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.
Ochi
52. Castanul sălbatic - Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
53. Arnica - Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
54. Mesteacănul alb - Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.
55. Limba de mile - Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca - Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi.
57. Gutuia - Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis) - Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.
59. Grăsimea de găină - Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.
60. Strugurii - Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
61. Pătlagina - Taninurile sale tratează infecţiile oculare.
62. Căpşunele - Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus - Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
64. Ananasul - Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin - Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.
Inimă
66. Varza - Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.
67. Broccoli - Previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier şi caroten.
68. Ridichea - Apără împotriva atacurilor de inimă.
69. Portocalele - Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are şi puţine calorii.
70. Morcovul - Acidul folic şi bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima.
71. Peştele - Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de calcifieri.
72. Ceapa - Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.
73. Usturoiul - Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul sălbatic - Substanţele sale curăţă sângele de toxine.
75. Sparanghelul - Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge.
76. Cicoarea - Scade tensiunea arterială şi colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice.
77. Uleiul de măsline - Energizează cordul şi reduce colesterolul.
78. Somonul - Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge.
79. Dovleacul - Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă..
80. Cartofii - Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika - Protejează inima şi vasele de sânge.
82. Roşiile - Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială.
83. Măslinele - Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.
84. Merele - Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular.
85. Fasolea neagră - O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.
86. Coacăzele - Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt bune pentru circulaţia sângelui.
87. Zmeura - Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
88. Murele - Sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.
89. Socul - Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
90. Piersicile - Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima.
91. Cireşele - Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu.
92. Rubarba - Fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
93. Grepfrutul - Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
94. Ciuperca Shitake - Reduce colesterolul.
95. Prunele - Previn tromboza.
96. Curmalele - Sunt bogate în fier, calciu şi potasiu. Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
97. Afinele - Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovăzul - Are acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
99. Porumbul - Are vitamina D şi vitamina K.
100. Ardeiul iute - Previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.
Sursa:facebook.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu