duminică, 15 septembrie 2024

Recomandări pentru populaţie. Reguli generale de utilizare a apei în cursul unei inundaţii

Recomandări pentru populaţie

Reguli generale de utilizare a apei în cursul unei inundaţii

- Pentru mai multă siguranţă, apa din reţea se poate consuma fiartă şi răcită - apa trebuie lăsată să se răcească singură, fără adăugarea de gheaţă;
- În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecţia chimică a apei contaminate este eficientă pentru eliminarea bacteriilor şi a majorităţii virusilor. Pentru dezinfecţia chimică se folosesc preparate cu clor;
- În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, consumaţi numai apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanţii autorităţilor publice;
- Preveniţi contaminarea apei în timpul depozitării acesteia;
- Folosiţi apa care este sub calitatea apei potabile numai pentru curăţenie, spălarea lenjeriei şi salubritate. În acest sens, se utilizează numai în combinaţie cu detergenţi.

Sfaturi privind siguranţa alimentară, pentru a evita îmbolnăvirea:

- Spălaţi-vă în permanenţă mâinile şi spălaţi ustensilele de bucătărie;
- Folosiţi apa clorinată pentru prepararea alimentelor şi pentru spălarea ustensilelor;
- Preparaţi laptele şi hrana bebeluşului numai cu apă sigură din punct de vedere microbiologic;
- Separaţi alimentele neprocesate de cele gătite;
- Preparaţi alimentele corespunzător din punct de vedere termic;
- Păstraţi alimentele la o temperatură sigură pentru refrigerare dacă nu au fost consumate în totalitate după preparare;
- Păstraţi alimentele în recipiente închise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu