Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!sâmbătă, 11 martie 2017

Dosare penale

CERCETAT PENTRU DEȚINEREA FĂRĂ DREPT A UNEI ARME LETALE ȘI A 18 CARTUȘE CU GLONȚ

          Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări față de un bărbat din Bocșa pentru că ar fi deținut ilegal o armă letală tip pistol și 18 cartușe cu glonț.

La data de 7 martie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor din Bocșa, au identificat un bărbat de 59 de ani, din Bocșa, care ar fi deținut ilegal la domiciliu o armă letală tip pistol și 18 cartușe cu glonț.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta ar fi achiziționat arma în vara anului 2016.

Arma și muniția au fost indisponibilizate iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept.


 CERCETAT  PENTRU FURT DE BIJUTERII

          În cursul zilei de ieri, polițiștii municipiului Reșița au reușit să identifice un bărbat de 23 de ani, bănuit a fi autorul unui furt de bijuterii. Cel în cauză este cercetat penal.

Ieri, 8 martie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii municipiului Reșița au reușit identificarea unui bărbat de 23 de ani, bănuit că a sustras 33 de inele dintr-un material de culoare galbenă, dintr-o casă de amanet.

În fapt, la data de 22 februarie a.c., în jurul orei 14.30, bănuitul s-ar fi deplasat la o casă de amanet din Reșița și i-ar fi cerut vânzătoarei să îi arate câteva inele pentru a se hotărî pe care să îl aleagă. Profitând de neatenția acesteia, bărbatul ar fi sustras o tavă pe care se aflau 33 de inele dintr-un material de culoare galbenă și ar fi fugit.

Cel în cauză a fost ridicat ieri de polițiști de pe raza orașului Oțelu Roșu și condus la sediul poliției pentru audieri, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu