Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 24 martie 2017

31 de cetăţeni străini, depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să treacă ilegal graniţa

 
·                Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, jud.Caraş-Severin au depistat la frontiera cu Serbia 16 cetăţeni din Iran, Irak si Afganistan, care intenţionau să intre ilegal în România.
·                Alţi nouă cetăţeni străini, solicitanţi de azil în ţara noastră, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

* În data de 24.03.2017, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, poliţiştii de frontieră au depistat 16 cetăţeni străini (8 bărbaţi, 2 femei şi 6 copii) care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani, iar copiii între 3 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu lucrătorii Postului de Poliţie Cenad, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localităţii Cenad nouă persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, 5 adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani şi 4 copiii cu vârste între 1 şi 7 ani. Persoanele în cauză sunt solicitanti de azil în ţara noastră şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauza urmând a fi predate unor echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.
Şase cetăţeni străini, depistaţi la S.P.F. Naidăş 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş-I.T.P.F. Timişoara  au depistat în zona de competenţă şase cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Palestina, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 23.03.2017, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, judeţul Caraş-Severin, au observat pe direcţia localităţii Milcoveni, şase persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.
Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.
În cadrul verificărilor s-a stabilit că grupul era format din şase cetăţeni  proveniti din Irak, Iran, Siria şi Palestina, având vârste cuprinse între  20 şi 32 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele şase persoane urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu