Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 30 septembrie 2013

AVERTIZARE HIDROLOGICA - COD GALBEN SI COD PORTOCALIU

 
FENOMENE HIDROLOGICE PERICULOASE

13.776 locuri de muncă vacante în data de 30 septembrie 2013

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 13.776 locuri de muncă, în data de 30 septembrie 2013.
Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ:

VREMEA ÎN INTERVALUL 30 SEPTEMBRIE – 13 OCTOMBRIE 2013, ÎN BANAT, CRIŞANA, TRANSILVANIA SI MARAMUREŞ


BANAT
În prima săptămână a intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade, uşor mai scăzute în 3 şi 4 octombrie, iar în privinţa regimului valorilor minime, acestea vor fi în scădere accentuată, astfel că în dimineţile din 4 şi 5 octombrie se vor apropia de 0 grade.

VREMEA ÎN INTERVALUL 30 SEPTEMBRIE – 13 OCTOMBRIE 2013, ÎN MOLDOVA, DOBROGEA, MUNTENIA , OLTENIA SI LA MUNTE

MOLDOVA
Vremea va continua să se răcească în prima săptămână, astfel încât temperaturile
maxime nu vor mai depăşi în medie 8...10 grade. Minimele termice la nivelul regiunii vor fi de 5...6 grade în primele două nopţi şi de 1...2 grade în intervalul 3...6 octombrie. După data de 5 octombrie vremea va intra într-un proces de

Liga a IV - a, Caras-Severin, ETAPA 5



 A.S. Semenicul Văliug -A.S. Berzasca 3-2
A.S. Minerul Anina - A.S. Nera Bozovici 6-2
C.S. Metalul II Reşiţa - A.S. AD Mediam Mehadia 5-0
A.S. Agmonia Zăvoi - A.S. Metalul Bocşa 2-0
C.S. Moldova Nouă -A.S. Recolta Berzovia 0-0
A.S. Oraviţa - C.S. Metalul Oţelu Roşu 2-0

 

Contravenţii şi dosare penale pentru nerespectarea normelor de circulaţie pe drumurile public

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au desfăşurat, în perioada 27-29.09.2013, acţiuni pe raza întregului judeţ cu aparatele de supraveghere video în urma cărora au aplicat 362 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 69000 lei.
Ca de fiecare dată cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru

AVERTIZARE HIDROLOGICA

 
FENOMENE HIDROLOGICE PERICULOASE

duminică, 29 septembrie 2013

Liga a 2-a de fotbal, Seria 2 şi Seria 1, ETAPA 5


SERIA 2
Metalul Reşiţa - Minerul Motru          2-0
CS Mioveni - CSM Râmnicu Vâlcea 0-0
Gloria Bistriţa - FC Bihor Oradea      1-0
 Universitatea Craiova - FC Olt Slatina          2-0
FC UTA Arad - FC Olimpia Satu Mare         1-2
ASA Târgu Mureş - CS Universitatea Craiova           1-1
SERIA 1
Gloria Buzău - Rapid CFR Suceava   3-0

Expoziția și Bursa de Ovine de la Costeşti din comuna Orăştioara de Sus, județul Hundedoara


 

Duminică, 29 septembrie 2013, Daniel Botanoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a participat la Expoziția și Bursa de Ovine de la Costeşti din comuna Orăştioara de Sus, județul Hundedoara.
Evenimentul, ajuns la cea de-a noua ediție, este organizat de fiecare dată de

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN SI COD PORTOCALIU

 
Intervalul : 30 septembrie, ora 13 – 2 octombrie, ora 08
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN


 

 Intervalul : 29 septembrie, ora 21 – 30 septembrie, ora 13
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : ploi însemnate cantitativ
Din seara zilei de duminică, 29 septembrie, până în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a

Situatia hidrologica pe râuri si Dunare

  Situatia hidrologica pe râuri si Dunare în data de 29.09.2013 ora 07.00
a) RÂURI   Debitele au fost în general stationare, exceptând râurile: Tisa, Viseu, Iza, Tur, Somesul Mare, Somesul Mic, Lapus, Crasna, Barcau, Crisul Repede, cursurile superioare si mijlocii ale râurilor: Somes, Crisul Alb, Crisul Negru, Aries, Târnava Mica, cursul superior al râului Mures,  cursul mijlociu si inferior al râului Jiu, unde au fost în scadere.
 Pe cursurile inferioare ale râurilor: Somes, Crisul Alb, Crisul Negru, Aries, Târnava Mica si cursul mijlociu si inferior al Muresului, debitele au fost în

sâmbătă, 28 septembrie 2013

CHIRVAI /RUGA LA VODNIC, JUD. CARAS-SEVERIN

 DOBRI DOŞLI!/BINE AŢI VENIT!


    ROMÂNIA
    
CARAŞ - SEVERIN                      
MINORITATEA CROATĂ 
  În România, minoritarii croaţi sunt concentraţi în majoritate în judeţul Caraş-Severin. Ariile locuite şi  vorbite de minoritatea croată sunt compacte,  fiind dispuse în mediu rural în jurul celor două comune: Caraşova cu satele aparţinătoare (Nermed, Iabalcea) şi Lupac cu satele aparţinătoare (Clocotici, Rafnic, Vodnic)

Localitatea  Vodnic numit şi Vodnik (în croată),

Vizita de lux la Gloria Resita

Ziilele trecute, conducerea Goriei Resita  a avut un oaspete de vază în fotbalul românesc, Doru Plăviţiu, pe fostul fotbalist al CSM Resita şi Metalul Bocşa.
Fostul atacant al Politehnicii Timişioara anilor 1980, al CSM-ului reşiţean, dar şi al Metalului Bocşa, a dorit să-i întâlnească pe doi dintre oamenii de fotbal pe care-i apreciază foarte mult: Gabriel Stănucă (preşedinte CS Gloria Reşiţa) şi Ciprian Urican (consilier tehnic) şi despre care a avut numai

395 DE SUSPECŢI DE INFRACŢIUNI, DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTI


395 de suspecţi de infracţiuni au fost depistaţi de poliţişti, în urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul a patru zile. / Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat aproape 12.500 de sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. Astfel, în perioada 23 –26

vineri, 27 septembrie 2013

REZULTATE BURSA ABSOLVENTI

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin, a organizat azi, 27 septembrie 2013,  Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.
Întâlnirea dintre angajatori şi absolvenţi a avut loc la Reşiţa, la Casa de Cultură a Sindicatelor .

Concluzii licitatie Secu - Caras-Severin

Primăria Municipiului Reşiţa prin Serviciul Public - „Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa” a organizat ieri, 26 septembrie, licitaţia publică pentru concesionarea terenului în suprafaţă de 45.498 mp din localitatea Reşiţa, zona Secu, în vederea

16-imile de finală ale Cupei României

FC Vaslui - CSM Reşiţa 1-0
Chindia Târgovişte - Săgeata Năvodari 2-0
Corona Braşov - SC Bacău 1-0
FCM Dorohoi - Viitorul Constanţa 0-3
FC Bihor - ACS Poli Timişoara 0-1
Ripensia Timişoara - Universitatea Cluj 2-1
Dinamo Bucureşti - Sănătatea Cluj 4-0
Gloria Buzău - FC Botoşani 0-2 după prelungiri
Petrolistul Boldeşti - Gaz Metan Mediaş 0-4
Pandurii Târgu Jiu - Farul Constanţa 4-0

COOPERARE ROMÂNO - GERMANĂ

Poliţiştii din Sibiu au depistat doi bărbaţi, din comuna Laslea, judeţul Sibiu, urmăriţi internaţional pentru vătămare corporală gravă de autorităţile judiciare din Germania.
Ieri, 26 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, cu spijinul poliţiştilor Postului de Poliţie Laslea, au identificat şi reţinut doi bărbaţi, de 25 şi 34 de ani,

joi, 26 septembrie 2013

Proiect Rotary Club Resita- Promenada Inimilor

 

Clubul Rotary în parteneriat cu Municipiul Reșița, împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi

Programul „Burse şi cooperare interinstituţională în domeniul învăţământului superior”

  Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, vor participa miercuri, 25 septembrie 2013, la evenimentul prilejuit de lansarea oficială, în România, a programului „Burse şi cooperare interinstituţională în domeniul învăţământului superior". Ceremonia va avea loc la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale (Str. Gen.

Liga Nationala de Handbal Masculin, ETAPA 2

 HCM Constanta - HCM Baia Mare 35 : 23
CSU Suceava - HC Odorhei 24 : 32

CSA Steaua București - Potaissa Turda26 : 32

CSM București - Stiinta Mun. Dedeman Bacau 22 : 31

Energia Tg. Jiu - CS Caras Severin 26 : 21

PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE CĂMĂTĂRIE ŞI ŞANTAJ

Doi bărbaţi, suspecţi de cămătărie şi şantaj, au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale din Turda, în urma a două percheziţii efectuate la domiciliile lor./ Pe numele suspecţilor, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă.
La data de 25 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului

miercuri, 25 septembrie 2013

VREMEA ÎN INTERVALUL 24 SEPTEMBRIE – 6 OCTOMBRIE 2013, ÎN BANAT, CRIŞANA, TRANSILVANIA SI MARAMUREŞ

BANAT
În primele două zile, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori uşor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, în medie de 20...21 de grade. Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în zilele de 25 şi 26 septembrie, când valoarea medie va fi de 24...25 de grade. După data de 27 septembrie, scăderea de temperatură anticipată va readuce regimul

VREMEA ÎN INTERVALUL 24 SEPTEMBRIE – 6 OCTOMBRIE 2013, ÎN MOLDOVA, DOBROGEA, MUNTENIA , OLTENIA SI LA MUNTE

MOLDOVA
În săptămâna 24-29 septembrie vremea va fi în general răcoroasă, cu maxime termice, în medie, de 16...17 grade. O creştere de temperatură este prognozată pentru data de 26 septembrie, când media de 20 de grade se apropie de norma termică a datei. În săptămâna 30 septembrie- 6 octombrie nu vor fi variaţii

Festivalul - Concurs Naţional de Interpretare Vocală ''Mariana Drăghicescu' ,ediaţia a XI-a

Liga a 5-a Caraş-Severin la fotbal, ZONA REŞIŢA ŞI ZONA CARANSEBES, ETAPA 4

Liga a V-a Reşiţa, ETAPA  4   
AS Gmirak Berzovia  - A.S. Granitul Surduc 3-0
A.S. Recolta Rafnic - A.S. Viitorul Vermeş 4-6
A.S. Viitorul Tîrnova - A.S. Ramna 2-2
A.S. Voinţa Şoşdea - A.S. Minerul Dognecea
A.S. Prolaz Karasevo - A.S. Vointa Răcăşdia7-2

Lucrările de plantare specifice sezonului toamnă-iarnă.

Angajaţii Serviciului Public “Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire” au început de astăzi, 23 septembrie, lucrările de plantare specifice sezonului toamnă-iarnă. Plantele, produse la sera de flori a Primăriei, sunt următoarele:
- crizanteme - 2.500 de bucăţi;
- panseluţe – 20.000 de bucăţi;

Situatia hidrologica pe râuri si Dunare

a) RÂURI 
Debitele au fost în general stationare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crisuri, Aries si cursul mijlociu si inferior al Muresului, unde au fost în scadere usoara.
Se mentine fenomenul de secare pe unele râuri mici din bazinul inferior al râului Olt (Valea Mare, Felmer, Pesceana, Cungrea

marți, 24 septembrie 2013

Bursa pentru absolventi / oportunitate pentru a cunoaste piata muncii


Bursa locurilor de munca pentru absolventi se va desfasura pe 27 septembrie 2013 la nivelul intregii tari, actiune la care invitam pe cei interesati sa participe, sa ia contact cu ceea ce se intampla pe piata muncii, sa vada ce meserii se cauta, cum se completeaza un CV si o scrisoare de intentie necesare angajarii, sa-si identifice un loc de

ANUNŢ OPRIRE APĂ ANINA

În vederea executării unui branşament nou la Şcoala Generală din Anina se va opri furnizarea apei potabile în data de  
25 septembrie   2013 , între orele 1000 – 1200
Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Andrei Mureşanu. .
Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul SC AQUACARAŞ SA – Exploatarea Anina .

ANUNŢ OPRIRE APĂ REŞIŢA

În vederea executării racordului dintre reţeaua publică de distribuţie a apei potabile şi noua conductă de alimentare a Cimitirului nr. 8 se va opri furnizarea apei potabile în data de  
26 septembrie   2013 , între orele 0900 – 1400
Vor fi afectaţi consumatorii din

UN NOU CENTRU DE ZI PENTRU COPII ÎN MUNICIPIUL REŞIŢA


MUNICIPIUL REŞIŢA a finalizat implementarea proiectului „MODERNIZARE/REABILITARE CLĂDIRE PENTRU ÎNFIINŢAREA CENTRULUI DE ZI ABC”, cod SMIS 16967.
Proiectul a fost finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio - Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 3.2 – Reabilitarea/modernizarea

Şedință ordinară a Consiliului Județean Caras-Severin

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a dispus convocarea unei şedinţe ordinare pentru data de 26 septembrie 2013, ora 12.00, cu următoarele puncte înscrise pe ordinea de zi :
1.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Judeţului Caraş-Severin, pe anul 2013.
2. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr.50/26.03.2013, privind aprobarea

Liga a IV - a, Caras-Severin, ETAPA 4


C.S. Meta - A.S. Semenicul Văliug 5-0
A.S. Berzasca - A.S. Minerul Anina 1-1
A.S. Nera Bozovici - C.S. Metalul II Reşiţa 2-3
A.S. AD Mediam Mehadia - A.S. Agmonia Zăvoi 0-1
A.S. Recolta Berzovia - A.S. Metalul Bocşa 1-0
C.S. Moldova Nouă - A.S. Oraviţa 2-1

ZILELE CULTURII SÂRBE LA REŞIŢA


luni, 23 septembrie 2013

BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ABSOLVENTI


Absolvenţii unei forme de învăţământ care nu şi-au găsit încă un loc de muncă, dar şi alte categorii de persoane, au şansa de a intra pe piaţa muncii, la Bursa locurilor de munca pentru  absolvenţi, ce va avea loc în data de 27 septembrie 2013.
              Evenimentul se va desfăşura în toate judeţele ţării şi în Municipiul Bucureşti. În judeţul nostru , Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va fi organizată la Reşiţa
,  la

ANUNŢ OPRIRE APĂ REŞIŢA

În vederea înlocuirii unor vane de racord  se va opri furnizarea apei potabile mâine
24 septembrie   2013 , între orele 0900 – 1400
Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Buziaş – blocurile 2-4-5, Făgăraşului – blocurile 3-5-7 şi Aleea Tuşnad.

Primele operații de chirurgie cardiacă pediatrică în cadrul spitalului de copii Marie Curie

Ministerul Sănătății aduce la cunoștință publicului că începând de ieri, 23 septembrie 2013, o echipa de specialiști italieni de la clinica San Donato din Milano vor începe primele operații de chirurgie cardiacă pediatrică în cadrul spitalului de copii Marie Curie. Aceasta este prima misiune de acest tip din cadrul programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare

Licitatie platou Secu

Primăria Municipiului Reşiţa prin Serviciul Public - „Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa” informează că joi, 26 septembrie 2013, la ora 14:00, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Reşiţa, etaj I, corp I, Piaţa 1 Decembrie 1918
nr. 1A, se va desfăşura LICITAŢIA PUBLICĂ pentru:

Liga I de fotbal, etapa nr. 8



Rezultate:
Vineri 20 septembrie:
CS Gaz Metan Mediaş – FC Universitatea Cluj 2-1  
Săgeata Năvodari – ASC Corona Braşov 1-0  
ACS Poli Timişoara – Viitorul Constanţa 0-0
FC Braşov – FC Vaslui 1-1
FC Dinamo Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 1-1  
AFC Botoşani – FC Steaua Bucureşti 1-2  
FC CFR 1907 Cluj – CS Pandurii Tg. Jiu 1-1

Accident pe DN 6

În după-amiaza zilei de 22 septembrie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident produs pe DN 6, în afara localităţii Mehadia.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat cu ocazia cercetărilor că în timp ce G.DUMITRU, în vârstă de 48 ani, conducea un autoturism din direcţia Orşova spre Caransebeş,

duminică, 22 septembrie 2013

O medalie de aur şi trei medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din India

Olimpicii români participanţi la a VII-a ediţie a  Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfăşurată în India (Mysore), în perioada 11-19 septembrie 2013, au obţinut 4 medalii (o medalie de aur şi trei de argint). Palmaresul este superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut: două medalii de argint şi două de bronz. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România s-a clasat pe

Abonamente pentru elevi şi studenţi pot fi procurate cu reduceri de 50%

 CFR Călători informea că, abonamentele pentru elevi şi studenţi pot fi procurate cu reduceri de 50% de la toate casele de bilete din staţii sau din agenţiile de voiaj CFR.
Acestea se eliberează elevilor pe baza carnetelor de elev, respectiv studenţilor pe baza legitimaţiilor de reducere transport, vizate pentru anul şcolar în curs, pentru deplasare pe ruta solicitată, cu valabilitate din orice zi a lunii.

Liga 3- Seria 4, etapa 4

Rezultate:
FC Caransebeş - AFCM Reşiţa 1-0 
Vulturii Lugoj - Millenium Giarmata 3-1
Jiul Rovinari - FC Hunedoara 0-2
Ştiinţa Turceni - Becicherecu Mic 1-3
Muncitorul Reşiţa - FC Avrig 5-0

REZULTATELE MEMORIALUL ,,GHEORGHE LUPU"

Asociatia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin este alături de familia regretatului fotbalist şi antrenor  Gheorghe Lupu, de la a cărei dispariţie prematură se împlinesc mai bine de doi ani!  Gheorghe LUPU a fost un model de fotbalist şi antrenor la grupa de juniori ai FCM Reşiţa şi CSM Şcolar Reşiţa..
Ca un omagiu adus Omului - Gheorghe Lupu, care a făcut extrem de multe pentru

123 DE PERSOANE, DEPISTATE ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ PRIN COOPERARE SCHENGEN

Poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, au depistat, în ultima săptămână, 123 de persoane, 41 de autovehicule, 7 documente de identitate și o armă ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
În perioada 14 – 21 septembrie a.c., autorităţile de

sâmbătă, 21 septembrie 2013

CHIRVAI /RUGĂ LA LUPAC, JUD. CARAS-SEVERIN

             

DOBRI DOŞLI!/BINE AŢI VENIT! 


CARAŞ - SEVERIN                   
MINORITATEA CROATĂ 
 Localitatea din centrul Judeţului Caraş-Severin, numit şi Lupak (în croată), este populată  de minoritatea croată de peste 80%.
 
 Localizat  intre localitatile Resita si Oraviţa, este şi localitatea LUPAC. Localitatea Lupac se afla la circa 10 km de Reşiţa